27. 6. 2024
Autor: Petr Kolář
Kulajda japonským stylem
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte nový twist na tradiční českou kulajdu s receptem „Kulajda japonským stylem“. Tato chuťová exploze kombinuje klasické ingredience kulajdy s japonskými aroma látkami. Obohaťte vaši kuchyň o nový zážitek s tímto jednoduchým a chutným receptem.

Suroviny

  • 400 g brambor
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 g špenátu
  • 4 vejce
  • 100 g slaniny
  • 4 sušené houby shitake
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička čerstvého zázvoru
  • sůl, pepř, olej

Postup

  1. Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
  2. Ve velkém hrnci smažte na oleji na kostičky nakrájenou slaninu.
  3. Přidejte brambory a orestujte je.
  4. Přilijte zeleninový vývar a nechte vařit, dokud brambory nezměknou.
  5. Přidejte na tenké proužky nakrájený špenát a houby shitake nakrájené na plátky.
  6. V misce smíchejte sójovou omáčku, mouku, nastrouhaný zázvor, sůl a pepř a přidejte do polévky.
  7. Vynechejte vejce do vařící polévky a míchejte do vzniku vaječné nudle.
  8. Nakonec dochuťte podle potřeby a podávejte ihned.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *