6. 2. 2024
Autor: Roman Žák
Kulajda burgundská pstruh sýrový.
zdroj: Recepty 24/7

Kulajda burgundská sýrový pstruh je lahodný recept, který vás zaručeně okouzlí. Připravte si jednoduchou, ale přesto bohatou polévku, která je plná zajímavých chutí. Pstruh je kombinován s výraznými burgundskými hrozny a sýrovým tvarohem, což vytváří dokonalou harmonii mezi sladkostí a sýrovou krémovostí. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat originální chuťové kombinace a překvapit své chuťové pohárky. Připravte si tento půvabný pokrm a vaše chuťové buňky vám poděkují.

Suroviny

  • 2 pstruzi
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g slaniny
  • 200 g brambor
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 100 g sýra (např. eidam)
  • 2 vejce
  • 200 ml vývaru
  • 50 ml bílého vína
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Kopr, petrželka a sůl dle chuti

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte brambory na menší kostičky.
  2. Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
  3. Slaninu nakrájejte na kostičky.
  4. Na rozpálené pánvi osmahněte slaninu, přidejte cibuli a česnek a nechte zesklovatět.
  5. Přidejte brambory a podlijte vývarem a vínem. Povařte, dokud nejsou brambory měkké.
  6. Vložte do polévky omyté pstruhy a vařte ještě 5 minut.
  7. V míse smíchejte smetanu, mouku a vejce. Přidejte je do polévky a za stálého míchání povařte, dokud se omáčka nezačne zhoustat.
  8. Nastrouhejte sýr a přidejte do polévky. Dochutíme solí a čerstvými bylinkami (koprem a petrželkou).
  9. Podávejte horkou s čerstvým chlebem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *