6. 2. 2024
Autor: Roman Žák
zdroj: Recepty 24/7
Kulajda burgundská sýrový pstruh je lahodný recept, který vás zaručeně okouzlí. Připravte si jednoduchou, ale přesto bohatou polévku, která je plná zajímavých chutí. Pstruh je kombinován s výraznými burgundskými hrozny a sýrovým tvarohem, což vytváří dokonalou harmonii mezi sladkostí a sýrovou krémovostí. Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří si chtějí vychutnat originální chuťové kombinace a překvapit své chuťové pohárky. Připravte si tento půvabný pokrm a vaše chuťové buňky vám poděkují.
Suroviny
- 2 pstruzi
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 100 g slaniny
- 200 g brambor
- 200 ml smetany ke šlehání
- 100 g sýra (např. eidam)
- 2 vejce
- 200 ml vývaru
- 50 ml bílého vína
- 1 lžíce hladké mouky
- Kopr, petrželka a sůl dle chuti
Postup
- Oloupejte a nakrájejte brambory na menší kostičky.
- Cibuli a česnek nakrájejte nadrobno.
- Slaninu nakrájejte na kostičky.
- Na rozpálené pánvi osmahněte slaninu, přidejte cibuli a česnek a nechte zesklovatět.
- Přidejte brambory a podlijte vývarem a vínem. Povařte, dokud nejsou brambory měkké.
- Vložte do polévky omyté pstruhy a vařte ještě 5 minut.
- V míse smíchejte smetanu, mouku a vejce. Přidejte je do polévky a za stálého míchání povařte, dokud se omáčka nezačne zhoustat.
- Nastrouhejte sýr a přidejte do polévky. Dochutíme solí a čerstvými bylinkami (koprem a petrželkou).
- Podávejte horkou s čerstvým chlebem.