7. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na tradiční kulajdu bez vajec a bílé polevky. Sýrováchu nakyslo zelja a bramborovou kaši zalijeme šťavnatým vývarem a dochutíme koprkem. Skvělá chuťovka na chladné dny.
Suroviny
- 750g brambor
- 1 cibule
- 1 l zeleninového vývaru
- 200ml smetany ke šlehání
- 100g houby (ideálně sušené houby namočené v horké vodě)
- petržel
- sůl, pepř
Postup
- Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve vývaru společně s nakrájenou cibulí. Vaříme, dokud brambory nezměknou.
- Přidáme nakrájené houby a vaříme asi dalších 10 minut.
- Poté přilijeme smetanu a necháme vařit dalších pár minut. Přidáme petržel a dochutíme solí a pepřem.
- Po krátkém provaření je hotovo a můžeme servírovat.