2. 2. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Náš recept na „Kufta Masala“ je smyslná kombinace kořeněného mletého masa a aromatické omáčky, která rozproudí chuťové buňky. Tato indická specialita je plná skvěle vyvážených chutí a jemných koření, které pochází ze zázvoru, česneku a koriandru. Připravte si tento recept a okořeňte svůj jídelníček!
Suroviny:
- 500g mletého masa (hovězí, jehněčí, skopové)
- 1 středně velká cibule (nasekaná)
- 2 stroužky česneku (rozmačkané)
- 2 lžičky zázvoru (nastrouhaného)
- 2 lžičky koriandru (mletého)
- 1 lžička kmínu (mletého)
- 1 lžička papriky (sladké)
- ½ lžičky kurkumy (mleté)
- ½ lžičky garam masaly
- 1 lžíce čerstvé citronové šťávy
- 2 lžíce oleje (slunečnicového nebo jiného)
- Sůl dle chuti
Postup:
- Ve velké míse smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, zázvor, koriandr, kmín, papriku, kurkumu, garam masalu, citronovou šťávu a sůl. Dobře promíchejte, aby se suroviny spojily.
- Vypracujte z této hmoty malé kulaté kuličky (kufty) o velikosti přibližně 3-4 cm.
- Na pánvi zahřejte olej a opékajte kufty z každé strany, dokud nezískají hnědou barvu.
- Pokud potřebujete, opékání kuft můžete provést dávkami, abyste zajistili, že jsou všechny pořádně propečené.
- Po upečení přeneste kufty na tác nebo talíř s papírovými ubrousky, aby se vytvořila nadbytečná mast.
- Vaše kufta masala je hotová k podávání. Můžete ji servírovat s rýží, indickým chlebem nebo jinými přílohami podle vašeho výběru.