26. 10. 2024
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si autentickou chuť Iráku s receptem na Kubba Mosul – lahodnou iráckou masovou kouli. Skvělá kombinace mletého masa, bulguru a aromatických koření vytvoří neodolatelně chutné pokrm, který si zamiluje celá rodina. S výrazným kořením a jedinečnou texturou je Kubba Mosul skvělou volbou pro různé příležitosti. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, takže se můžete pustit do vaření hned teď! Zářivý kousek irácké kuchyně přímo na vašem talíři.
Suroviny
- 500g mletého masa (hovězí, jehněčí nebo kuřecí)
- 1 cibule, nasekaná na malé kousky
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 šálek bílé rýže
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička skořice
- 1/2 lžičky mletého pepře
- Sůl podle chuti
- 2 lžíce oleje
Postup
- Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, rýži, kmín, skořici, pepř a sůl v misce.
- Vytvořte malé koule z masa a rýže, asi velikosti pingpongového míčku.
- Na pánvi rozpalte olej a opékejte koule z masa a rýže, dokud nejsou z obou stran zlatě hnědé.
- Pokud chcete kubbu péct, dejte je na plech v troubě a pečte při 180°C asi 20-25 minut, dokud nejsou zcela propečené.
- Podávejte jako hlavní chod s rýží nebo salátem.