9. 1. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kubba – irácký masový knedlík
zdroj: Recepty 24/7

Kubba, irácký masový knedlík, je tradiční pokrm plný chutí a vůní Orientu. Tento recept vám představí kulinářské tajemství, jak připravit autentickou iráckou specialitu doma. Kombinace mletého masa, šalotky a orientálních koření vytváří neodolatelnou chuťovou symfonii. Svého hosta ohromíte těmito bohatými a aromatickými kouzly. Naše krok za krokem návody vás provedou celým procesem, takže i ti méně zkušení kuchaři dokážou připravit tento lahodný irácký knedlík. Připravte se na kulturní gastronomickou dobrodružnou cestu a mlsněte si na Kubba.

Suroviny

  • 500 g jemné mleté hovězí maso
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 šálky bulguru
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička kurkumy
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Ve větší míse smíchejte mleté maso, nadrobno nasekanou cibuli, rozmačkaný česnek, kmín, kurkumu, sůl a pepř. Dobře promíchejte, aby se všechny ingredience spojily.
  2. Do druhé mísy nasypejte bulgur a zalijte horkou vodou. Nechte ho nabobtnat a chvíli odpočinout.
  3. Mezitím připravte plnku. Do malého hrnce dejte trochu olivového oleje a na něm osmažte nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Přidejte mleté maso a za stálého míchání smažte, dokud maso nebude zcela propéké. Odstavte a nechte vychladnout.
  4. Když je bulgur dostatečně nabobtnal, přidejte ho do mísy s mletým masem a dobře promíchejte. Těsto by mělo být pevné, ale stále formovatelné.
  5. Formujte z těsta menší knedlíky ve tvaru koule. Do každého knedlíku udělejte důlek a naplňte ho připravenou masovou směsí. Znovu utvarujte kouli a důkladně zatlačte, aby se plnka pevně uvnitř držela.
  6. Na pánvi rozehřejte olej a dejte na ni knedlíky. O smažte je do zlatova ze všech stran. Poté je přesuňte na ubrousek, aby se zbytečně nevymačkaly.
  7. Podávejte teplé Kubby spolu s humusem a čerstvou zeleninou. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *