Vyzkoušejte připravit tradiční irácké masové kuličky zvané Kubba doma! Tento recept vás naučí, jak připravit aromatické a chutné kuličky plněné mletým masem a kořením. Podívejte se na náš krok za krokem návod a užijte si lahodné irácké jídlo.

Suroviny

  • 500g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 šálek namočené bulguru
  • 1 čajová lžička mleté skořice
  • 1/2 čajové lžičky mletého kmínu
  • 1/2 čajové lžičky mletého koriandru
  • sůl a pepř
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve připravte náplň: cibuli a česnek drobně nasekejte a osmahněte na pánvi s olivovým olejem.
  2. V míse smíchejte mleté maso, osmahanou cibuli a česnek, namočený bulgur a koření. Dobře promíchejte a osolte a opepřete podle chuti.
  3. Formujte z masa malé kuličky, které můžete lehce stlačit do tvaru placků.
  4. Před samotným vařením můžete kuličky ještě osmahnout na pánvi, aby získaly křupavou krustu. Pak je můžete buď smažit, vařit nebo péct v troubě.
  5. Podávejte například s jogurtem nebo sezamovou omáčkou a čerstvou zeleninou jako přílohou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *