25. 9. 2024
Autor: Michaela Srncová
Kubba – irácká masová koule
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se unést exotickou chuťí Iráku s receptem na tradiční iráckou masovou kouli zvanou Kubba. Tato lahodná koule je plněná pikantním masovým nádivkem a obalená v křupavé a chutné vrstvě bulguru. Připravte si domácí Kubbu a pořádně si pochutnejte na autentické irácké kuchyni.

Suroviny

  • 500g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 šálek bulguru
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Nejprve si připravte nádivku tím, že osmahnete nakrájenou cibuli na pánvi s olivovým olejem.
  2. Přidejte mleté maso, skořici, kmín, pepř a sůl a krátce restujte, dokud maso není propečené.
  3. Přidejte bulgur a zalijte vodou tak, aby byl všechno zakryté. Přiveďte k varu a vařte, dokud bulgur nezměkne a voda nezmizí.
  4. Odstavte a nechte směs vychladnout.
  5. Formujte menší koule z masa a bulguru. Vytvořte z nich kubba tvar a pozvolna smažte na pánvi, dokud nejsou zlatavě hnědé z obou stran.
  6. Hotové Kubba můžete podávat s hummusem, salátem nebo jinými oblíbenými přílohami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *