8. 12. 2023
Autor: Michaela Srncová
zdroj: Recepty 24/7
Kubba Bakr-Mirsad je tradiční kořeněný irácký pokrm, který je ideální pro milovníky kousavé chuti. Tento recept kombinuje mleté maso s bulgurem a aromatickými bylinkami, aby vytvořil kuličky plné překvapení. Naše jednoduchá a přesná kuchařka vám poskytne podrobné kroky a tipy, jak připravit tuto lahodnou iráckou specialitu. Dejte jednomu z nejoblíbenějších receptů na iráckou kuchyni šanci a okusíte úžasnou chuť, která se rozplyne ve vašich ústech.
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí nebo jehněčí)
- 200 g bulguru
- 1 cibule
- 2 lžičky koření kubba
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mletého kmínu
- ½ lžičky skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- šťáva z poloviny citronu
- olej na smažení
Postup
- Bulgur zalijte vroucí vodou a nechte ho nabobtnat.
- Očistěte a nakrájejte cibuli na drobné kostičky.
- Ve větší misce smíchejte mleté maso, nabobtnalý bulgur, nakrájenou cibuli, koření, sůl, pepř, citronovou šťávu a promíchejte.
- S pomocí dlaní vytvarujte ze směsi malé koule.
- Naneste olej na pánvičku a smažte koule z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Koule můžete podávat jako samostatné jídlo nebo s omáčkou a chlebem.