8. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na klasickou kubánskou omáčku bez másla a cibule? Vyzkoušejte tento jednoduchý recept plný chuti a aromatických bylinek, který vaše chuťové buňky jistě potěší. Užijte si skvělou chuť karibské kuchyně bez zbytečných tuků!
Suroviny:
- 1 šálek ječmene
- 2 a 1/2 šálku vody
- 1 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup:
- Ječmen propláchněte pod tekoucí vodou a nechte okapat.
- V hrnci smíchejte ječmen s vodou a přiveďte k varu.
- Snížte teplotu a vařte ječmen na mírném ohni asi 45-50 minut nebo dokud voda nesplyne.
- Přidejte olej a promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete.
- Smažte ještě asi 5 minut dozlatova a je hotovo!