15. 6. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento recept na kubánské kávu bez krupicového cukru a užijte si lahodnou chuť z exotického nápoje. Tento recept nahrazuje tradiční cukr jinými sladidly, které dodají nápoji jedinečnou sladkost. Vyzkoušejte a nechte se unést do atmosféry Kuby!
Suroviny
- 250 g polotučného tvarohu
- 50 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 250 g hladké mouky
- 1 balení vanilkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- šťáva z 1/2 citronu
- kůra z 1 citronu na ozdobení
Postup
- Nejdříve si připravíme těsto. V míse smícháme tvaroh s máslem a postupně přidáváme moučkový cukr.
- Poté přidáme vejce, vanilkový cukr, šťávu z citronu a hladkou mouku smíchanou s práškem do pečiva.
- Těsto dáme na plech vyložený pečicím papírem a uhladíme. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut.
- Hotový koláč můžeme posypat nastrouhanou kůrou z citronu a podávat ozdobený podle fantazie.