21. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
Krůtí roulády se šťouchanými bramborami
zdroj: Recepty 24/7

Krůtí roulády se šťouchanými bramborami: Vyzkoušejte ⁣tento lahodný recept na krůtí roulády plné aromatických bylinek, které jsou ​pečené dozlatova. Doplněte je křehkými šťouchanými bramborami, které perfektně doplní chuťový zážitek. Nechte se unést⁣ do světa chutí a zkuste tuto⁣ jednoduchou, ale přesto elegantní ⁤večeři, která si získá srdce celé rodiny!

Nazory

Suroviny

  • 2 ks krůtích prsou
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 2 lžíce hořčice
  • 4 lžíce strouhanky
  • 4 lžíce strouhaného sýra
  • 4 lžíce oleje
  • sůl⁢ a pepř podle chuti
  • 8 středně velkých brambor
  • 200 ⁢ml ⁢mléka
  • 50 g másla
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme roulády. Krůtí prsa naklepeme do tenka a ‍osolíme a opepříme z obou ​stran.
  2. Na každé prso položíme 2 plátky anglické slaniny⁢ a potřeme hořčicí.
  3. Posypeme strouhankou a sýrem.
  4. Srolujeme a upevníme špejlí ​nebo nití.
  5. V rendlíku rozehřejeme olej a roulády z obou stran opečeme.
  6. Poté přeneseme do pekáče a pečeme v předem​ vyhřáté troubě ​na 180°C asi 25-30 minut.
  7. Mezitím si připravíme šťouchané brambory.
  8. Brambory očistíme, nakrájíme na‌ menší kousky ‍a uvaříme ve‌ slané vodě do měkka.
  9. Vodu slijeme a brambory ‌propasírujeme bramborovým tlačítkem na kaši.
  10. Mléko zahřejeme v hrnci‌ s máslem, osolíme a opepříme.
  11. Přidáme bramborovou kaši a důkladně promícháme.
  12. Servírujeme ‌krůtí roulády se šťouchanými bramborami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *