21. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Krůtí roulády se šťouchanými bramborami: Vyzkoušejte tento lahodný recept na krůtí roulády plné aromatických bylinek, které jsou pečené dozlatova. Doplněte je křehkými šťouchanými bramborami, které perfektně doplní chuťový zážitek. Nechte se unést do světa chutí a zkuste tuto jednoduchou, ale přesto elegantní večeři, která si získá srdce celé rodiny!
Nazory
Suroviny
- 2 ks krůtích prsou
- 4 plátky anglické slaniny
- 2 lžíce hořčice
- 4 lžíce strouhanky
- 4 lžíce strouhaného sýra
- 4 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 8 středně velkých brambor
- 200 ml mléka
- 50 g másla
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme roulády. Krůtí prsa naklepeme do tenka a osolíme a opepříme z obou stran.
- Na každé prso položíme 2 plátky anglické slaniny a potřeme hořčicí.
- Posypeme strouhankou a sýrem.
- Srolujeme a upevníme špejlí nebo nití.
- V rendlíku rozehřejeme olej a roulády z obou stran opečeme.
- Poté přeneseme do pekáče a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 25-30 minut.
- Mezitím si připravíme šťouchané brambory.
- Brambory očistíme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme ve slané vodě do měkka.
- Vodu slijeme a brambory propasírujeme bramborovým tlačítkem na kaši.
- Mléko zahřejeme v hrnci s máslem, osolíme a opepříme.
- Přidáme bramborovou kaši a důkladně promícháme.
- Servírujeme krůtí roulády se šťouchanými bramborami.