23. 11. 2024
Autor: Ivana Černá
Krůtí prsa s českým chřestem
zdroj: Recepty 24/7

Objevte kouzlo jara s naším ‌receptem na krůtí prsa s českým chřestem. Zdravý a⁣ rychlý recept, který zdůrazňuje čerstvé chutě a ​přináší na váš stůl to⁤ nejlepší z české sezónní zeleniny. Připravte si tento lehký a nutričně vyvážený pokrm, ideální pro rodinné​ obědy nebo slavnostní​ večeře. Vyzkoušejte náš snadný podrobný postup a ⁢užijte si ‌krůtí⁣ prsa s chřestem na maximum.⁤

Suroviny

  • 4 ​plátky ⁣krůtích​ prsou (asi 600 g)
  • 500 g českého​ bílého chřestu
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 150⁢ ml ⁢smetany na vaření
  • 100 ml bílého vína
  • Sůl a⁣ čerstvě mletý černý‌ pepř
  • Čerstvý petržel nebo⁢ pažitka na ozdobu

Postup

  1. Chřest omyjte, očistěte a odřízněte dřevnaté konce. Spodní ‌části oškrábejte škrabkou a‌ chřest blanšírujte ve ​vřelé⁣ osolené vodě ‌po dobu 3-4 ⁤minut. ⁢Poté ho vyjměte a ochlaďte⁢ v ledové⁣ vodě.
  2. Krůtí​ prsa osolte a opepřete. Na pánvi rozehřejte olivový ⁢olej a⁢ maso z​ obou stran krátce opečte, dokud‍ není ​zlatavé. Vyjměte maso a odložte na teplé místo.
  3. Na stejné⁣ pánvi přidejte ⁢trochu více oleje⁣ a krátce osmahněte nakrájený česnek. Přidejte bílé víno, nechte chvíli ‌povařit, aby se alkohol ⁤vyvařil, a‌ poté přidejte⁤ smetanu. Nechte omáčku mírně zhoustnout.
  4. Krůtí​ prsa vraťte do pánve spolu s‍ chřestem ​a vše promíchejte. Zakryjte a dusíte‌ na ‌mírném ohni dalších 5 minut, nebo dokud není krůtí maso ​hotové.
  5. Ochutnejte a případně dochuťte solí a pepřem. Nakonec posypte čerstvými bylinkami jako je petržel​ nebo pažitka.

Podávejte s vařenými brambory nebo lehkým salátem z čerstvé zeleniny.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *