15. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavý veganský tvarohový zákusek
zdroj: Recepty 24/7

Pokud hledáte zdravou alternativu tradičního tvarohového zákusku, naše veganská verze vás nadchne! Tento křupavý dezert z tvarohu bez živočišných produktů je plný chuti a zdravých ingrediencí. S jemnou krémovou vrstvou tvarohu, propletenou s křupavým cereáliemi a dokonale sladkou ovocnou polevou, si určitě získáte srdce každého milovníka dezertů. Navíc je příprava jednoduchá a rychlá, takže si můžete vychutnat delikatesu během chvilky. Vyzkoušejte tento vynikající veganský zákusek ještě dnes a buďte překvapeni jeho výsledkem!

Suroviny

  • 250 g veganského tvarohu
  • 100 g jemně mletých vlašských ořechů
  • 80 g kokosového oleje (nemusí být tekutý)
  • 60 g kokosového cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 100 g sušených brusinek nebo jiného sušeného ovoce
  • 200 g piškotového těsta

Postup

  1. V misce smíchejte veganský tvaroh, mleté vlašské ořechy, kokosový olej, kokosový cukr a citronovou šťávu. Dobře promíchejte, dokud nevznikne hladká směs.
  2. Přidejte sušené brusinky (nebo jiné sušené ovoce) a opatrně zamíchejte, aby se rovnoměrně rozložily ve směsi.
  3. Vyklopte piškotové těsto na pečící papír a rozprostřete jej do rovnoměrné vrstvy.
  4. Grove směs tvarohu a ořechů a pravidelně ji rozetřete na piškotové těsto.
  5. Zahněte pečící papír s piškotovým těstem a tvarohovou směsí do rolády a dobře zabalte.
  6. Zákusek dejte do lednice a nechte ztuhnout minimálně na 4 hodiny, nejlépe přes noc.
  7. Po ztuhnutí zákusek vyjměte z lednice, rozbalte a podávejte nakrájený na plátky. Dobrou chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *