18. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavý tofu s rýží
zdroj: Recepty 24/7

Vyberte si náš recept na křupavé tofu s rýží a dejte svému jídelníčku zdravou a chutnou otočku! Tofu je perfektní alternativou k masu a s křupavou krustou ještě vynikne v tomto jednoduchém pokrmu. Snažíte se jíst zdravěji? Tento recept je pro vás! Sledujte naše kroky a během chvilky si užijete lahodné a vyvážené jídlo. Bon appétit!

Suroviny

  • 200g tofu
  • 1 hrnek vařené rýže
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička česneku v prášku
  • sůl a pepř podle chuti
  • olivový olej

Postup

  1. Nejprve si opláchněte tofu a nakrájejte ho na kostky nebo plátky podle vaší preference.
  2. V misce smíchejte sójovou omáčku, kari koření, česnek v prášku, sůl a pepř.
  3. Přidejte tofu do směsi a nechejte ho marinovat minimálně 30 minut.
  4. Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte tofu. Smažte ho až do zlatavé barvy a křupavosti.
  5. V samostatné pánvi si ohřejte vařenou rýži.
  6. Servírujte křupavé tofu s rýží a můžete ozdobit nasekanou cibulkou nebo petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *