18. 9. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyberte si náš recept na křupavé tofu s rýží a dejte svému jídelníčku zdravou a chutnou otočku! Tofu je perfektní alternativou k masu a s křupavou krustou ještě vynikne v tomto jednoduchém pokrmu. Snažíte se jíst zdravěji? Tento recept je pro vás! Sledujte naše kroky a během chvilky si užijete lahodné a vyvážené jídlo. Bon appétit!
Suroviny
- 200g tofu
- 1 hrnek vařené rýže
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička česneku v prášku
- sůl a pepř podle chuti
- olivový olej
Postup
- Nejprve si opláchněte tofu a nakrájejte ho na kostky nebo plátky podle vaší preference.
- V misce smíchejte sójovou omáčku, kari koření, česnek v prášku, sůl a pepř.
- Přidejte tofu do směsi a nechejte ho marinovat minimálně 30 minut.
- Na pánvi si rozehřejte trochu olivového oleje a přidejte tofu. Smažte ho až do zlatavé barvy a křupavosti.
- V samostatné pánvi si ohřejte vařenou rýži.
- Servírujte křupavé tofu s rýží a můžete ozdobit nasekanou cibulkou nebo petrželkou.