1. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Křupavý tofu s pikantní omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Skvělý recept na křupavé tofu s pikantní omáčkou, který potěší nejen vegetariány. Jednoduchý a rychlý způsob, jak si dopřát lahodné jídlo plné exotických chutí. Zkuste ho dnes a uvidíte, jak si ho zamilujete!

Suroviny

  • 300 g tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička červené papriky
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme marinádu. Ve skleněné misce smícháme sójovou omáčku, med, nasekaný česnek, červenou papriku, sůl a pepř.
  2. Tofu nakrájíme na menší kousky a vložíme do misky s marinádou. Necháme marinovat minimálně 30 minut v lednici.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme marinované tofu. Smažíme z obou stran, dokud není tofu křupavé a zlatavé.
  4. Pokrm můžeme podávat s rýží nebo quinoou a zakápnout zbývající marinádou. Dochutíme podle chuti a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *