11. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavý tofu s čínským zelím
zdroj: Recepty 24/7

Ochutnejte lahodný recept na křupavý tofu s čínským zelím. Tento jednoduchý a zdravý pokrm je plný chuti a nutričních hodnot. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 400g tofu
  • 1 hlávka čínského zelí
  • 4 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sójové omáčky tmavá
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička koření na čínské jídlo
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si nakrájejte tofu na menší kostičky a nechte ho dobře odkapat.
  2. Na pánvi si rozehřejte olej a osmažte tofu do zlatova. Poté ho vyndejte z pánve a položte na ubrousek, aby se zbavil nadbytečného oleje.
  3. Do pánve dejte na tenké plátky nakrájený česnek a krátce orestujte. Přidejte na tenké proužky nakrájenou červenou papriku a dejte do směsi koření na čínské jídlo.
  4. Přidejte zelí na menší kousky nakrájené a krátce restujte, aby zůstalo křupavé. Přidejte zpět smažené tofu.
  5. Na závěr přidejte dobře promíchanou omáčku z medu a sójových omáček a podle chuti osolte.
  6. Podávejte s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *