23. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavý tofu s čínskou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte skvělý veganský recept plný chuti? Vyzkoušejte naši lahodnou veganskou variaci s křupavým tofu a čínskou zeleninou. Tento recept je plný exotických příchutí a zdravých surovin, které vás jistě nadchnou. Nechte se unést vůní a chutí vzdálené východní kuchyně a připravte si tento jednoduchý, ale osvěžující pokrm ještě dnes.

Suroviny

  • 400g tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička koření pro tofu
  • 2 lžíce oleje
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pór
  • 1 palička bambusových výhonků
  • 1 palička čínského zelí

Postup

  1. Tofu nakrájejte na kostky a dejte do misky.
  2. Přidejte sójovou omáčku, med a koření pro tofu. Nechte marinovat minimálně 30 minut.
  3. Na pánvi rozpalte olej a osmahněte tofu dozlatova. Vyndejte z pánve a dejte stranou.
  4. Do stejné pánve přidejte nakrájenou papriku, mrkev, cibuli, česnek, pór, bambusové výhonky a čínské zelí.
  5. Orestujte zeleninu do měkkého stavu.
  6. Vraťte tofu zpět do pánve a promíchejte s zeleninou. Podávejte teplé.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *