19. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Křupavý tofu s česnekem a zeleninou je skvělá vegetariánská alternativa klasickému jídlu s masem. Tento chutný recept kombinuje křupavě smažené tofu s aromatickým česnekem a čerstvou zeleninou, která dodá jídlu lahodnou chuť a texturu. Stačí na pánvi rychle osmahnout a máte skvělou a zdravou večeři na talíři. Podívejte se na náš jednoduchý recept a vyzkoušejte ho dnes!
Suroviny
- 1 blok tofu
- 2 stroužky česneku
- 1 mrkev
- 1 paprika
- 1 cibule
- Sojová omáčka
- Sůl a pepř
- Olej na smažení
Postup
- Nejprve si připravíme tofu. Odsajeme ho a nakrájíme na kostky.
- Na pánvi si rozpustíme trochu oleje a osmažíme na něm kostky tofu, dokud nebudou z obou stran zlatě hnědé a křupavé.
- Mezitím nakrájíme cibuli, česnek, mrkev a papriku na menší kousky.
- Do pánve přidáme nakrájenou zeleninu a osmahneme do měkka.
- Přilijeme trochu sojové omáčky a necháme povařit do zhoustnutí.
- Podle chuti můžeme dochutit solí a pepřem.
- Po chvilce podáváme křupavé tofu s česnekem a zeleninou. Dobrou chuť!