27. 12. 2023
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte lahodný recept na křupavý kachní oběd, máme pro vás skvělou volbu! Tento recept vás dostane svojí jedinečnou kombinací křupavé kachny a lahodných příloh. Po upečení v troubě získá kachna křupavou kůži a měkké maso, které roztaje na jazyku. Dopřejte si tento výjimečný pokrm a užijte si s rodinou nebo přáteli nezapomenutelnou hostinu. S naším receptem na křupavý kachní oběd budete určitě uspokojeni!
Suroviny
- 2 kachní prsa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička česneku v prášku
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Smíchejte sójovou omáčku, med, olivový olej, česnek v prášku, sůl a pepř v míse a vytvořte marinádu.
- Nařízněte kůži na kachních prsou, aby vznikl vzor křížem.
- Potřete marinádou obě strany kachních prsou a nechte je minimálně půl hodiny odležet.
- Rozpalte gril nebo pánev na střední teplotu a předehřejte troubu na 180 stupňů C.
- Opékejte kachní prsa na pánvi 3-4 minuty na každé straně, dokud nebudou zlatavě hnědá.
- Přesuňte kachní prsa na plech a pečte je v předehřáté troubě po dobu 10-12 minut, dokud nebudou propečená a křupavá.
- Nechte kachní prsa 5 minut odpočinout, poté je nakrájejte na plátky a podávejte.