12. 5. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodný křupavý kachní burger s červeným zelím, který vás okouzlí svou kombinací chutí a jedinečným zážitkem. Vychutnejte si zlatavě smažený kachní burger s čerstvým červeným zelím a nechte své chuťové buňky tančit blahem. S naším receptem na kachní burger s červeným zelím se stanete králem nejen grilování!
Suroviny
- 2 kachní plátky
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce medu
- 1 červené zelí
- 4 houskové rohlíky
- 1 cibule
- 100g másla
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce cukru
- soľ, pepř, hořčice podle chuti
Postup
- Nejprve si připravíme marinádu pro kachnu. Smícháme sójovou omáčku s medem a marinujeme kachní plátky minimálně 1 hodinu.
- Nastrouháme cervené zelí a cibuli a dusíme na másle spolu s octem, cukrem, solí a pepřem, až zelí změkne.
- Kachnu grilujeme nebo smažíme na pánvi dozlatova.
- Na rozpůlené houskové rohlíky namažeme hořčici, položíme na ně kachnu a hned poté přidáme směs zelí s cibulí.
- Hotový burger můžeme ozdobit petrželkou a podávat s hranolky nebo zeleninovým salátem.