15. 1. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavý bramborový salát.
zdroj: Recepty 24/7

Křupavý bramborový salát je osvěžující a chutný pokrm, který zaujme svou jedinečnou kombinací křupavosti a sladkosti. Tento recept využívá čerstvých brambor, které jsou pečené do křupava a poté smíchány s křupavým slaninovým kouskem, jemnou cibulí a šťavnatými kousky zelených jablek. Salát je oživený svěžími bylinkami a dochucený příjemnou vinaigrettou, díky níž získává naprostou dokonalost. Tento křupavý bramborový salát je ideální jako příloha k masu, ale může být také samostatným lehkým jídlem, které potěší všechny chuťové buňky. Připravte si tento salát a okouzlte svou rodinu a přátele jedinečnou kombinací chutí a textury.

Suroviny

  • 500 g brambor
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 4 kyselé okurky
  • 200 g kysaného zelí
  • 150 g majonézy
  • 2 lžičky hořčice
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme je na menší kostky a dáme do mísy.
  2. Cibuli a česnek oloupeme a jemně nasekáme. Přidáme k bramborům.
  3. Okurky nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy.
  4. Zelí jemně nastrouháme a také přidáme do mísy.
  5. V misce smícháme majonézu, hořčici, sůl a pepř. Touto směsí zalijeme připravené suroviny.
  6. Vše důkladně promícháme, aby se suroviny dobře spojily a podáváme.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *