10. 9. 2024
Autor: Dana Novotná

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na křupavý bramborový plác, který se snadno připravuje a jistě potěší celou rodinu. Křehká vrstva bramborových plátků sýrově-zeleninovou náplní je jednoduše nepřekonatelná. Připravte si tento lahodný pokrm a ukažte své kuchařské umění!
Suroviny:
- 500g brambor
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, petržel na dochucení
- olej na smažení
Postup:
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Cibuli a česnek nakrájíme na jemné kostičky.
- V míse smícháme nastrouhané brambory, nakrájenou cibuli a česnek, vejce, hladkou mouku a dochutíme solí, pepřem a nasekanou petrželí.
- V hluboké pánvi rozehřejeme olej.
- Do rozehřátého oleje lžící dáme směs z brambor a promáčkneme do placků.
- Smažíme z obou stran dozlatova.
- Hotové křupavé bramborové placky můžeme podávat s tatarskou omáčkou nebo jen tak samotné.