6. 3. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Užijte si lahodné křupavé veganské tofu podávané s aromatickou rýží v tomto jednoduchém, zdravém a chutném receptu. Skvělá volba pro milovníky tofu i ty, kteří hledají veganské varianty tradičních pokrmů. Vyzkoušejte tento recept ještě dnes a nechte se unést lahodnými chutěmi!
Suroviny
- 200g tofu
- 1 šálek krystalové rýže
- 1 paprika
- 1 cibule
- 1 mrkev
- 2 stroužky česneku
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce oleje
- sůl, pepř, kari koření
Postup
- Na rozehřátém oleji osmahneme nakrájenou cibuli, papriku, mrkev a česnek.
- Přidáme na kostičky nakrájené tofu a restujeme do zlatova.
- Přilijeme sójovou omáčku a ochutíme solí, pepřem a kari kořením.
- Vše důkladně promícháme a necháme restovat na mírném plameni asi 10 minut.
- V dalším hrnci uvaříme rýži podle návodu na obalu.
- Hotové křupavé tofu servírujeme s rýží a můžeme ozdobit nasekanou petrželkou nebo koriandrem.