6. 10. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé tofu s kari omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Hledáte veganský recept plný chuti? Vyzkoušejte křupavé tofu s kari omáčkou! Tofu je pečené do zlatova a zalité lahodnou omáčkou plnou exotických kari příchutí. Skvělá a zdravá alternativa klasickému masu. S tímto receptem si určitě pochutnáte!

Suroviny

  • 400g tofu
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce medu
  • 2 lžičky kari koření
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce oleje
  • šťáva z 1 limetky
  • olivový olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Osušte tofu a nakrájejte ho na malé kostky.
  2. Smíchejte sójovou omáčku, med, kari koření, prolisovaný česnek, olej, limetkovou šťávu, sůl a pepř v misce na omáčku.
  3. Přidejte kostky tofu do omáčky a nechte marinovat alespoň 30 minut.
  4. Na pánvi rozehřejte olej a osušené kostky tofu smažte, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
  5. Smažené tofu podávejte s kari omáčkou a například s rýží nebo zeleninou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *