1. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na křupavé tofu s čínským kořením, které se skvěle hodí k rýži nebo zeleninovému woku. Tofu je osmažené do křupava s exotickým kořením, které dodá jídlu nezapomenutelnou chuť. Zkuste tento veganský pokrm a jistě si ho zamilujete!
Suroviny
- 250 g tofu
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 1 lžička čínského koření
- 2 stroužky česneku
- 1 pórek
- 1 červená paprika
- olej na smažení
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve si na kostičky nakrájejte tofu a dejte ho do misky.
- V jiné míse smíchejte sójovou omáčku, med, čínské koření, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
- Pokrájené tofu zalijte omáčkou a nechte ho minimálně hodinu marinovat.
- Na pánvi rozpalte olej a osmažte tofu dozlatova.
- Pórek nakrájejte na kolečka a papriku na proužky a přidejte je k tofu. Osmahněte do měkka.
- Pokud chcete mít tofu křupavější, můžete ho na poslední chvíli ještě přikrátce osmažit.
- Podávejte s rýží nebo čínskými nudlemi.