1. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé tofu s čínským kořením
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavé tofu s čínským kořením, které se skvěle hodí k rýži nebo zeleninovému woku. Tofu je osmažené do křupava s exotickým kořením, které dodá jídlu nezapomenutelnou chuť. Zkuste tento veganský pokrm a jistě si ho zamilujete!

Suroviny

  • 250 g tofu
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička čínského koření
  • 2 stroužky česneku
  • 1 pórek
  • 1 červená paprika
  • olej na smažení
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve si na kostičky nakrájejte tofu a dejte ho do misky.
  2. V jiné míse smíchejte sójovou omáčku, med, čínské koření, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  3. Pokrájené tofu zalijte omáčkou a nechte ho minimálně hodinu marinovat.
  4. Na pánvi rozpalte olej a osmažte tofu dozlatova.
  5. Pórek nakrájejte na kolečka a papriku na proužky a přidejte je k tofu. Osmahněte do měkka.
  6. Pokud chcete mít tofu křupavější, můžete ho na poslední chvíli ještě přikrátce osmažit.
  7. Podávejte s rýží nebo čínskými nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *