17. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé tofu s čínskou zeleninou
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte tento skvělý recept na křupavé tofu s čínskou zeleninou, který vás uchvátí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Chutné a zdravé jídlo plné zeleniny a tofu, které se vám bude líbit! Připravte si rychlý a lahodný veganský pokrm s exotickou příchutí.

Suroviny

  • 250g tofu
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička oleje
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 100g čínského zelí
  • 1 malá cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
  • 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup

  1. Nejprve si připravíme tofu. Nakrájíme ho na menší kostky a necháme na papírovém ubrousku 10 minut, aby se trochu osušilo.
  2. V misce smícháme sójovou omáčku, med a olej. Tofu do této směsi namáčíme a necháme louhovat alespoň 30 minut.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme tofu, dokud není křupavé. Vyndáme z pánve a odložíme stranou.
  4. Pak orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou papriku a mrkev a restujeme, dokud zelenina změkne.
  5. Přidáme na nudličky nakrájené čínské zelí a smícháme s kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě. Restujeme, dokud zelí nezměkne a omáčka nezhoustne.
  6. Nakonec přidáme křupavě opečené tofu a promícháme. Hotové jídlo podáváme s rýží nebo nudlemi.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *