17. 4. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte tento skvělý recept na křupavé tofu s čínskou zeleninou, který vás uchvátí svou chutí a jednoduchostí přípravy. Chutné a zdravé jídlo plné zeleniny a tofu, které se vám bude líbit! Připravte si rychlý a lahodný veganský pokrm s exotickou příchutí.
Suroviny
- 250g tofu
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička medu
- 1 lžička oleje
- 1 červená paprika
- 1 mrkev
- 100g čínského zelí
- 1 malá cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička zázvoru (nastrouhaného)
- 1 lžička kukuřičného škrobu
Postup
- Nejprve si připravíme tofu. Nakrájíme ho na menší kostky a necháme na papírovém ubrousku 10 minut, aby se trochu osušilo.
- V misce smícháme sójovou omáčku, med a olej. Tofu do této směsi namáčíme a necháme louhovat alespoň 30 minut.
- Na pánvi rozehřejeme olej a orestujeme tofu, dokud není křupavé. Vyndáme z pánve a odložíme stranou.
- Pak orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidáme nakrájenou papriku a mrkev a restujeme, dokud zelenina změkne.
- Přidáme na nudličky nakrájené čínské zelí a smícháme s kukuřičným škrobem rozmíchaným ve vodě. Restujeme, dokud zelí nezměkne a omáčka nezhoustne.
- Nakonec přidáme křupavě opečené tofu a promícháme. Hotové jídlo podáváme s rýží nebo nudlemi.