18. 2. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé pečené tofu s rýží.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavé pečené tofu s rýží, které je skvělou alternativou k masu. Tento jednoduchý a chutný pokrm je plný bílkovin a zdravých tuků, které vám dodají energii na celý den. Navíc se rychle připravuje a skvěle chutná. Vyzkoušejte ho ještě dnes!

Suroviny

  • 200 g tofu
  • 1 šálek vařené rýže
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžička medu nebo sirupu z agáve
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 česnekový stroužek
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme tofu. Narezujeme ho na menší kousky a necháme vytéct přebytečnou vodu.
  2. V misce smícháme sójovou omáčku, med nebo sirup, olivový olej, prolisovaný česnek, sůl a pepř.
  3. Poté namáčíme kousky tofu do této marinády a necháme je minimálně půl hodiny odležet.
  4. Po odležení tofu vložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů celsia cca 20 minut, dokud není zlatavě křupavé.
  5. V mezičase si ohřejeme vařenou rýži.
  6. Po upečení tofu podáváme s rýží a můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo sezamovými semínky.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *