21. 1. 2025
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé pečené luštěniny s bylinkovým dipem
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit chutí křupavých pečených luštěnin s lahodným bylinkovým dipem. Skvělá kombinace zdravých bílkovin s aromatickými bylinkami, která potěší vaše chuťové buňky. Vyzkoušejte tento jednoduchý recept a užijte si lahodnou a zdravou večeři plnou chuti!

Suroviny:

  • 400g směsi luštěnin (čočka, cizrna, fazole)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce kari koření
  • sůl a pepř podle chuti

Bylinkový dip:

  • 200g bílého jogurtu
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky (petržel, bazalka, tymián)

Postup:

  1. Luštěniny opláchněte a nechte je přes noc namočené v dostatečném množství vody.
  2. Druhý den luštěniny sceďte a osušte je na utěrce.
  3. Luštěniny smíchejte s olivovým olejem, kari kořením, solí a pepřem.
  4. Rovnoměrně rozprostřete luštěniny na plech vyložený pečicím papírem.
  5. Pečte v předehřáté troubě na 200°C po dobu 20-25 minut, dokud nejsou luštěniny křupavé.
  6. Mezitím připravte bylinkový dip smícháním bílého jogurtu, prolisovaného česneku, citrónové šťávy, soli, pepře a nasekaných bylinek.
  7. Hotové křupavé luštěniny podávejte s bylinkovým dipem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *