5. 6. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Čerstvé brambory pečené v troubě, které jsou krásně křupavé zvenku a měkké uvnitř, doplněné zdravou zeleninou jako paprikou, cuketou a cibulí. Tento rychlý a lahodný recept na křupavé pečené brambory se zeleninou je skvělou volbou pro lehký a chutný oběd nebo večeři. S nízkým obsahem tuku a bohatý na vitamíny a vlákninu, tento jídlo je skvělou volbou pro celou rodinu. Užijte si zdravé a chutné jídlo plné chuti a výživy!
Suroviny
- 500 g brambor
- 1 paprika
- 1 cuketa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 lžic olivového oleje
- sůl, pepř, oregano
Postup
- Nejprve si oloupeme a nakrájíme brambory na menší kostky.
- Papriku, cuketu a cibuli nakrájíme na stejně velké kousky jako brambory.
- Stroužky česneku rozmačkáme a nakrájíme na jemno.
- V míse smícháme všechny připravené suroviny.
- Přidáme olivový olej, sůl, pepř a oregano dle chuti a dobře promícháme.
- Smeteme směs na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů asi 30-40 minut, dokud brambory nebudou zlatavé a křupavé.
- Po upečení můžeme posypat nasekanou petrželkou nebo pažitkou.