25. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Nechte se okouzlit křupavostí a chutí našich lahodných pakorů z brambor. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit si křehké a jemné smažené kousky přímo z vaší kuchyně. S naším podrobným návodem zvládne toto jídlo každý. Užijte si exotickou chuť Indie a zkuste naše křupavé pakory z brambor ještě dnes!
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 1 cibule
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mletých koriandrových semínek
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička červené papriky
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
- 100 g slunečnicového oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
- Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
- Do misky smícháme nastrouhané brambory, cibuli, mletý kmín, koriandrová semínka, kurkumu, červenou papriku, sůl, pepř a prášek do pečiva.
- Směs důkladně promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
- V pánvi rozehřejeme olej.
- Odstředivkou vyndáme menší porce směsi a vytvarujeme malé placičky. Opékáme je po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
- Pakory pak necháme okapat na kuchyňském papíru a můžeme servírovat.