25. 12. 2023
Autor: Tomáš Zelený
Křupavé pakory z brambor
zdroj: Recepty 24/7

Nechte se okouzlit křupavostí a chutí našich lahodných pakorů z brambor. Tento jednoduchý recept vám umožní připravit si křehké a jemné smažené kousky přímo z vaší kuchyně. S naším podrobným návodem zvládne toto jídlo každý. Užijte si exotickou chuť Indie a zkuste naše křupavé pakory z brambor ještě dnes!

Suroviny

  • 4 středně velké brambory
  • 1 cibule
  • 1 čajová lžička mletého kmínu
  • 1 čajová lžička mletých koriandrových semínek
  • 1 čajová lžička kurkumy
  • 1 čajová lžička červené papriky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 100 g slunečnicového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  2. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Do misky smícháme nastrouhané brambory, cibuli, mletý kmín, koriandrová semínka, kurkumu, červenou papriku, sůl, pepř a prášek do pečiva.
  4. Směs důkladně promícháme, aby se všechny suroviny spojily.
  5. V pánvi rozehřejeme olej.
  6. Odstředivkou vyndáme menší porce směsi a vytvarujeme malé placičky. Opékáme je po obou stranách, dokud nejsou zlatavé a křupavé.
  7. Pakory pak necháme okapat na kuchyňském papíru a můžeme servírovat.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *