25. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
zdroj: Recepty 24/7
Hledáte recept na křupavé masové samosy? Naše jednoduchá a chutná verze vás zcela uchvátí! Tyto samosy jsou plné šťavnatého a kořeněného masa zabaleného v křupavém a lahodném těstě. S tímto receptem si můžete vychutnat oblíbené indické jídlo přímo z pohodlí domova. Připravte se na explozi chutí a svíčkovou žízeň po další porci. Nezapomeňte si dát nápoj na dosah ruky a začněte si pochutnávat na těchto neuvěřitelně křupavých masových samosách!
Suroviny
- 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo kuřecí)
- 1 cibule, jemně nasekaná
- 2 stroužky česneku, rozmačkané
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mleté sladké papriky
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 vejce
- 1/2 hrnku strouhanky
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
- 10 až 12 plátků lístkového těsta
Postup
- Smíchejte mleté maso, cibuli, česnek, kmín, papriku, koriandr, vejce, strouhanku, olej, sůl a pepř v misce.
- Plátky lístkového těsta rozprostřete na pracovní plochu.
- Na každý plát těsta dejte přibližně 1 lžíci masové směsi
- Zabalte plát těsta kolem masové směsi a přitiskněte k sobě okraje, aby se neslepily.
- Opakujte s ostatními pláty těsta a masovou směsí.
- Rozpálený olej dejte na pánvičku a vyprážejte samosy z obou stran, dokud nejsou zlatě hnědé.
- Pak je dejte na papírový ubrousek, aby se zbavily přebytečného oleje.