25. 2. 2024
Autor: Hana Tobiášová
Křupavé kuře s bramborovým pyré.
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte recept na křupavé kuře s lahodným bramborovým pyré. Tento jednoduchý a chutný pokrm je ideální volbou pro každodenní večeři nebo slavnostnější příležitosti. Křupavá kůrčička kuřecích stehýnek se skvěle doplňuje s jemně zakysaným bramborovým pyré. S trochou trpělivosti a lásky k vaření si užijete skvělý gastronomický zážitek. S receptem na křupavé kuře se bramborovým pyré zaručeně okouzlíte všechny své hosty.

Suroviny

  • 4 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
  • 4 brambory
  • 70g másla
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme je ve slané vodě do měkka.
  2. V pánvi rozehřejeme olivový olej a osmahneme na něm jemně nakrájenou cibuli s prolisovaným česnekem.
  3. Pokud jsou brambory uvařené, scedíme je, přidáme máslo a rozmixujeme na hladké pyré.
  4. Kuřecí prsa osolíme a opepříme a z obou stran zprudka osmažíme na pánvi, dokud nezískají křupavou kůrku.
  5. Smažená kuřecí prsa podáváme na bramborovém pyré, posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *