27. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
zdroj: Recepty 24/7
Začněte svůj den lahodně s tímto receptem na křupavé kousky květáku s omáčkou. Skvělá alternativa k tradičním snídaním, která vám dodá energii a dobrou náladu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!
Suroviny
- 1 malý květák
- 1 šálek strouhanky
- 1 vejce
- 1/2 šálek strouhankových drobů
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve nakrájejte květák na menší kousky.
- V misce rozšlehejte vejce a přidejte strouhanku, sůl a pepř.
- V další misce smíchejte strouhankové droby s olejem.
- Potom namočte kousky květáku do směsi s vejcem a obalte je ve směsi se strouhankovými droby.
- Položte kousky květáku na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Česlsia asi 25 minut, dokud nejsou křupavé.
- Hotové kousky podávejte s omáčkou podle vlastní chuti.