27. 11. 2024
Autor: Veronika Seidlová
Křupavé kousky květáku s omáčkou
zdroj: Recepty 24/7

Začněte svůj den lahodně s tímto receptem na křupavé kousky květáku s omáčkou. Skvělá alternativa k tradičním snídaním, která vám dodá energii a dobrou náladu. Vyzkoušejte tento jednoduchý a chutný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 1 malý květák
  • 1 šálek strouhanky
  • 1 vejce
  • 1/2 šálek strouhankových drobů
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve nakrájejte květák na menší kousky.
  2. V misce rozšlehejte vejce a přidejte strouhanku, sůl a pepř.
  3. V další misce smíchejte strouhankové droby s olejem.
  4. Potom namočte kousky květáku do směsi s vejcem a obalte je ve směsi se strouhankovými droby.
  5. Položte kousky květáku na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě vyhřáté na 200 stupňů Česlsia asi 25 minut, dokud nejsou křupavé.
  6. Hotové kousky podávejte s omáčkou podle vlastní chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *