4. 11. 2023
Autor: Dana Novotná
Křupavé hovězí s bramborovou kaší
zdroj: Recepty 24/7

Chutné,​ křupavé hovězí s bramborovou​ kaší je dokonalý pokrm pro‌ všechny ⁤milovníky⁢ masa. Užijte si kousky hovězího masa, které jsou smažené⁤ do zlatavé křupavosti a podávané s​ lahodnou bramborovou⁣ kaší. Tento ⁢recept ⁤je snadno ‍připravitelný a nabízí skvělou kombinaci ⁤jemného‌ masa a krémové bramborové ⁤kaše. ​Idealne‍ pro rodinné večeře⁣ nebo speciální příležitosti.​

Suroviny

  • 400 g hovězího masa
  • 500 g brambor
  • 100 ml mléka
  • 50 g⁣ másla
  • sůl a pepř podle chuti
  • strouhanka
  • sójová omáčka
  • olej na smažení

Postup

  1. Nejprve si připravíme‌ hovězí​ – maso nakrájíme na tenké plátky,⁤ osolíme ⁢a ​opepříme podle chuti.
  2. V misce​ si připravíme třeba trochu mléka a ⁢do něj namočíme jednotlivé kousky‌ masa.
  3. V druhé misce si připravíme‌ strouhanku, do které budeme ​maso obalovat.
  4. Na pánvi si rozehřejeme trochu oleje ‍a postupně ‌smažíme obalené ⁤kousky masa, dokud nejsou krásně zlaté a křupavé. Poté je‌ necháme ‌odkapat a přendáme na talíř⁤ s kuchyňským ⁣papírem, aby se zbavily přebytečného ⁣tuku.
  5. Mezitím si připravíme bramborovou kaši – brambory oloupeme, nakrájíme ⁢na‌ menší kousky a uvaříme ‍ve slané vodě.
  6. Po uvaření brambor je⁤ slijeme⁤ a přendáme zpět do ‍hrnce. Přidáme mléko,⁢ máslo a ⁣za stálého míchání přivedeme k varu. Po ‍chvíli vaření za stálého míchání kaši⁤ rozmixujeme⁤ na požadovanou konzistenci.
  7. Ještě‌ přidáme⁣ sůl a pepř⁤ podle chuti a prokvašenou bramborovou kaši servírujeme se křupavým hovězím.
  8. Podáváme ‍s ostatními​ přílohami podle ​vlastního ‍uvážení a dochucujeme podle chuti například sojovou​ omáčkou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *