18. 4. 2024
Autor: Dana Novotná
Křupavá vepřová plec, knedlík
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte náš recept na křupavou vepřovou plec s‍ lahodným knedlíkem. ‌Jednoduchá příprava a bohatá chuť,‌ která potěší celou rodinu. Skvělá ‌kombinace měkkého masa a ⁣křupavé kůrky ⁢vepřové plece s tradičním domácím knedlíkem. Nechte se unést lahodnými vůněmi ⁤a chutěmi⁢ tohoto​ tradičního ⁤jídla. Vyzkoušejte⁣ recept ještě‍ dnes!

Suroviny

  • 500g​ vepřové ⁢plece
  • 200g hladké⁤ mouky
  • 2 vejce
  • strouhanka
  • olej
  • sůl, pepř, majoránka, česnek

Postup

  1. Vepřovou ‍plec očistíme a nakrájíme na ‍menší kousky.⁣ Osolíme, ⁣opepříme a ochutíme majoránkou a prolisovaným česnekem.
  2. K masu přidáme mouku‍ a ‌vejce⁤ a dobře promícháme, ‌aby⁣ vzniklo jednotné ​těsto.
  3. Z těsta ⁤tvarujeme placičky‍ a obalíme je ​ve ​strouhance.
  4. V rozehřáté pánvi s olejem smažíme placičky z obou⁤ stran ⁣dozlatova.
  5. Mezitím si uvaříme ⁢knedlík podle obvyklého receptu.
  6. Připravené ‍křupavé vepřové placičky podáváme s ⁢domácím ‍knedlíkem a ⁣dochutíme podle chuti.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *