16. 3. 2025
Autor: Veronika Seidlová

zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte náš recept na lahodnou křupavou quinou s bohatou houbovou omáčkou. Tento zdravý a chutný pokrm je ideální volbou pro vegetariány i vyznavače zdravého životního stylu. Jedinečná kombinace chutí a konzistencí, která okouzlí vaše chuťové buňky. Připravte si ho doma a dejte mu šanci ohromit vaše smysly!
Suroviny:
- 1 šálek quinoi
- 2 šálky zeleninového vývaru
- 200g hub (např. žampióny, suchožrouti)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 šálek smetany ke šlehání
- sůl, pepř, čerstvá petržel na dochucení
Postup:
- Quinou propláchněte pod tekoucí vodou a dejte vařit ve zeleninovém vývaru. Vařte podle návodu na obalu, nejčastěji kolem 15-20 minut.
- Mezitím nakrájejte houby na plátky, cibuli a česnek nadrobno.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm cibuli s česnekem. Přidejte houby a restujte, dokud nezůstanou křupavé.
- Přisypte hladkou mouku a za stálého míchání zvlášť přilijte smetanu ke šlehání. Vařte omáčku, dokud nezhoustne.
- Omáčku ochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Smažené houby podávejte na křupavé quinie posypané nasekanou petrželí.