23. 1. 2024
Autor: Tomáš Zelený
Krmelec s kuřecím masem
zdroj: Recepty 24/7

Chtěli byste vyzkoušet nový a lahodný recept na krmelec s kuřecím masem? Naše jednoduchá, ale chutná verze tohoto tradičního jídla vám určitě zachutná. Doma si připravte křupavou kůrčičku z kuřecích prsou, kterou smíchejte s cibulí, česnekem a kořením. Přidejte těstoviny a doplňte to mořským houbičkovým salátem. S naším receptem na krmelec s kuřecím masem se stane vaše obědové menu oblíbeným mezi rodinou.

Suroviny

  • 500 g kuřecího masa
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 mrkve
  • 1 zelená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 400 g kukuřice
  • 400 g fazolí v rajčatové omáčce
  • 400 g rajčat
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička sušeného oregana
  • sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte na něm nakrájenou cibuli, česnek, kuřecí maso a pokrájenou zeleninu (mrkev, papriky).
  2. Přidejte kukuřici, fazole v rajčatové omáčce a rajčata (je-li potřeba, můžete rajčata oloupat a nakrájet na menší kousky).
  3. Přidejte mletý kmín, mletou papriku, sušený oregano, sůl a pepř dle chuti. Dobře promíchejte.
  4. Přikryjte pokličkou a nechte krčmačku vařit na středním plameni přibližně 15-20 minut, dokud se kuřecí maso zcela neuvaří a zelenina nezměkne.
  5. Podávejte s těstovinami, rýží nebo čerstvou bagetou.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *