8. 1. 2024
Autor: Dana Novotná
Krkovička vínem andělků.
zdroj: Recepty 24/7

Recept​ na přípravu lahodného jídla bych nazval „Krkovička vínem andělků – Skvělá‌ kombinace křehkého kuřecího masa a​ svěžího vína“. Tento recept vás příjemně překvapí svojí jednoduchostí a vynikajícím ‌chuťovým zážitkem. Křehká a šťavnatá kuřecí krkovička se perfektně snoubí s vínem, přidávajícím⁤ jídlu⁤ jemnou a pikantní ‌chuť. Připravit tento pokrm je⁣ opravdu snadné a rychlé, takže si můžete vychutnat skvělou večeři během chvíle. Naše podrobné a srozumitelné instrukce vám pomohou k dokonalému výsledku, který si ⁢zamilujete. Vyzkoušejte⁤ tento recept na „Krkovičku vínem andělků“​ a dopřejte si unikátní gastronomický zážitek plný chutí!

Suroviny

  • 4 krkovičky⁤ (kuřecí‌ nebo ‍vepřové)
  • 200 ml bílého vína
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup

  1. Nejprve si připravíme krkovičky. Osolíme je​ a opepříme z ⁢obou stran. Necháme je okořeněné asi 10 minut odpočinout.
  2. Cibuli a česnek očistíme a‌ nakrájíme‌ na drobné ​kousky.
  3. Na pánvi‌ rozehřejeme olivový olej a na něm osmahneme cibuli a česnek, dokud nezezlátnou.
  4. Přidáme krkovičky a opékáme je z obou stran, dokud nezezlatí.
  5. Přidáme bílé​ víno, snížíme teplotu a krkovičky‌ dusíme, dokud ⁢nejsou měkké a propečené.
  6. Hotovou krkovičku můžeme podávat s přílohou ​podle vlastního výběru, například s bramborovou​ kaší a zeleninovým⁤ salátem. Dobrou ‌chuť!

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *