13. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Krkonošský špekáčkový guláš je lahodná a sýtá pochoutka, která určitě potěší všechny milovníky tradiční české kuchyně. Tento recept kombinuje výraznou chuť špekáčků s bohatou omáčkou plnou zeleniny a koření. Nechte se unést vůní a chutí Krkonošského špekáčkového guláše a připravte si ho i vy doma podle našeho jednoduchého receptu.
Suroviny:
- 500 g špekáčků
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 2 papriky
- 400 g rajčatového protlaku
- 1 lžíce papriky
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička majoránky
- sůl a pepř podle chuti
- olej na smažení
Postup:
- Na pánvi osmahneme na kostičky nakrájené cibuli a papriky.
- Přidáme na kroužky nakrájené špekáčky a restujeme dozlatova.
- Přidáme prolisovaný česnek, papriku, kmín a majoránku. Promícháme.
- Přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř a dusíme pod pokličkou asi 20 minut.
- Pokud je guláš příliš hustý, můžeme přilít trochu vody.