13. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Krkonošský špekáčkový guláš
zdroj: Recepty 24/7

Krkonošský špekáčkový guláš je lahodná a sýtá pochoutka, která určitě potěší všechny‍ milovníky tradiční české kuchyně. Tento recept kombinuje ⁢výraznou chuť špekáčků s bohatou omáčkou⁤ plnou zeleniny a koření.‌ Nechte se unést vůní a‌ chutí⁤ Krkonošského špekáčkového guláše a připravte si ho i vy doma podle našeho jednoduchého receptu.

Suroviny:

  • 500 ​g špekáčků
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 papriky
  • 400 g rajčatového protlaku
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl a pepř podle chuti
  • olej na‌ smažení

Postup:

  1. Na⁤ pánvi osmahneme na kostičky ‍nakrájené ‍cibuli a papriky.
  2. Přidáme na kroužky nakrájené špekáčky⁢ a restujeme dozlatova.
  3. Přidáme prolisovaný česnek, papriku, kmín a majoránku. Promícháme.
  4. Přidáme ⁤rajčatový protlak, sůl, pepř a ⁢dusíme pod‍ pokličkou asi 20 ​minut.
  5. Pokud je guláš příliš hustý, ⁤můžeme přilít trochu vody.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *