10. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Krkonošský kulajda se houbami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte krkonošskou⁢ kulajdu se houbami, tradiční českou polévku ⁤s hřiby, bramborami a ⁤kousky uzeného masa. Tento⁢ lahodný recept z Krkonošských ‌hor‌ se stane oblíbenou teplou večeří pro celou⁣ rodinu. Podívejte se, ‌jak snadno ⁢ji můžete připravit doma a⁢ užít si chutě hor.

Suroviny

  • 500g ​brambor
  • 200g hříbků
  • 1 cibule
  • 2 ‍stroužky česneku
  • 1 ⁢lžíce másla
  • 1 lžíce⁣ hladké ⁣mouky
  • 1 lžíce kmínu
  • 500ml zeleninového ⁣vývaru
  • 250ml⁣ smetany‍ ke šlehání
  • 4 vejce
  • sůl, ⁣pepř, najstrož,⁤ kopr

Postup

  1. Brambory⁣ oloupejte a nastrouhejte na jemno, cibuli a ‌česnek nasekejte ‍na drobno.
  2. Hříbky očistěte a‍ nakrájejte ⁣na plátky.
  3. Na​ pánvi rozehřejte​ máslo a osmahněte na něm cibuli, přidejte ​česnek,‌ kmín a brambory. Podlijte vývarem a⁣ vařte do měkka.
  4. Přidejte hříbky a nechte vařit dalších 10 minut. Ztlumte ⁢plamen​ a přidejte smetanu.
  5. V míse rozšlehejte vejce, přisypte mouku ⁣a ​šlehejte ​dohladka.⁢ Postupně za ‍stálého míchání přilijte ⁣hrstku z polévky.
  6. Hotovou směs vmíchejte do ‌polévky, nechte provařit ⁣a dochuťte solí, pepřem a najstrožem. Posypte nakrájeným koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *