12. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Krkonošský bramborák s uzeným masem je tradiční český pokrm plný chutí a vůní hor. Tento lahodný recept spojuje křupavé brambory s uzeným masem, cibulí a kořením, které vám jistě udělají radost. Vyzkoušejte tento lahodný pokrm a dopřejte si skvělou chuťovou orgii.
Suroviny
- 6 středně velkých brambor
- 200 g uzeného masa
- 1 cibule
- 2 vajíčka
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, pepř, majoránka
- olej na smažení
Postup
- Brambory oloupejte, nastrouhejte na jemném struhadle a osolte.
- Uzené maso nasekejte na drobné kostičky.
- Cibuli nakrájejte na jemnou kostičku a orestujte na pánvi s olejem.
- Smíchejte brambory, uzené maso, orestovanou cibuli, vajíčka, mouku a dochuťte solí, pepřem a majoránkou.
- Hromadnou směs dejte na rozpálenou pánev s olejem a zploštěte do tlustší placičky.
- Smažte z obou stran dozlatova.
- Po upečení nechte bramborák trochu vychladnout a pak podávejte se zakysanou smetanou nebo žampionovou omáčkou.