28. 10. 2024
Autor: Ivana Černá
zdroj: Recepty 24/7
Objevte tradiční českou kuchyni s naším receptem na Krkonošské kyselo s klobásou! Tato bohatá a zahřívací polévka je skvělá volba pro chladné večery, nabízí unikátní kombinaci kyselého chleba a pikantní klobásy. V našem krok za krokem průvodci se dozvíte, jak snadno a rychle připravit toto oblíbené jídlo, které osloví každého milovníka pravých českých chutí. Příjemné vaření a dobré chutnání!
Suroviny
- 250 g žitné mouky
- 100 g bílé mouky
- 1 litr vody
- 1 klobása
- 2 lžičky soli
- 2 stroužky česneku
- Majoránka
- 1 vejce
- 1 lžíce octa
- 4 hrsti nakrájeného kysaného zelí
Postup
- Do hrnce dejte vařit vodu společně s nakrájeným zelím.
- V misce smíchejte žitnou a bílou mouku. Pomalu ji přidávejte do vařící vody se zelím za stálého míchání, aby se předešlo vzniku hrudek.
- Přidejte nakrájenou klobásu, majoránku, drcený česnek a osolte.
- Nechejte vařit na mírném ohni asi 15 minut, dokud se polévka nezačne zahušťovat.
- Zvlášť v misce rozklepněte vejce, přidejte ocet a dobře promíchejte.
- Tuto směs pomalu vlijte do polévky a za stálého míchání povařte ještě asi 3 minuty.
- Polévku ochutnejte a podle potřeby doostřete. Podávejte horkou.