1. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Vyzkoušejte lahodnou Krkonošskou kyselou polévku s houbami doma! Tento tradiční český recept spojuje osvěžující kyselou chuť s bohatým aroma hub. Perfektní pokrm pro chladné dny v horách nebo jen tak k osvěžení vaší chuťové pohárky. S námi snadno připravíte tuto lahůdku plnou regionálních chutí. Vyzkoušejte náš recept ještě dnes!
Suroviny
- 200 g smažených hub
- 1 cibule
- 1 lžíce másla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce octa
- 500 ml hovězího vývaru
- 200 ml smetany ke šlehání
- 1 vejce
- sůl a pepř
- kopr na ozdobu
Postup
- Na másle osmahneme cibuli nakrájenou na drobné kousky.
- Přidáme smažené houby a necháme chvíli restovat.
- Přisypeme mouku a za stálého míchání zalijeme vývarem.
- Přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut.
- Přisypeme ocet, osolíme, opepříme a přilijeme šlehačku.
- Ochlazujeme a pak vmícháme rozšlehané vejce.
- Podáváme posypané koprem.