1. 6. 2024
Autor: Dana Novotná
Krkonošská kyselá polévka s hubami
zdroj: Recepty 24/7

Vyzkoušejte lahodnou Krkonošskou kyselou polévku s⁢ houbami⁣ doma! ​Tento ‌tradiční ⁣český recept spojuje‍ osvěžující kyselou chuť s bohatým aroma ⁤hub. Perfektní pokrm pro chladné dny v​ horách nebo jen tak k osvěžení vaší chuťové pohárky. S‍ námi⁤ snadno připravíte‌ tuto lahůdku plnou regionálních​ chutí. Vyzkoušejte‍ náš recept ‍ještě dnes!

Suroviny

  • 200 ⁤g smažených hub
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • 1 ‌lžíce ​hladké mouky
  • 1⁢ lžíce octa
  • 500 ⁢ml hovězího vývaru
  • 200 ml ‌smetany ke šlehání
  • 1 vejce
  • sůl a pepř
  • kopr ⁤na ozdobu

Postup

  1. Na másle osmahneme cibuli nakrájenou na drobné kousky.
  2. Přidáme smažené houby a⁤ necháme chvíli restovat.
  3. Přisypeme⁤ mouku a za stálého míchání ⁤zalijeme vývarem.
  4. Přivedeme k⁤ varu‌ a vaříme asi‌ 5 minut.
  5. Přisypeme ocet, osolíme, opepříme‍ a přilijeme šlehačku.
  6. Ochlazujeme a pak ‌vmícháme rozšlehané vejce.
  7. Podáváme posypané koprem.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *