17. 9. 2024
Autor: Dana Novotná
zdroj: Recepty 24/7
Krkonošská bramborová polévka s houbami je chutný a sýtý pokrm plný horského aroma a bohatých chutí. Recept zahrnuje čerstvé houby, brambory a koření, které skloubí do skvělého jídla pro chladné dny. Vyzkoušejte tento tradiční recept a nechte se unést vůní i chutí krásné české krajiny.
Suroviny:
- 500g brambor
- 200g hub (ideálně lišky nebo žampiony)
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 l zeleninového vývaru
- olej na smažení
- sůl, pepř, majoránka
Postup:
- Oloupejte brambory a nakrájejte je na menší kousky.
- Cibuli a česnek nakrájejte na drobné kousky.
- Houby očistěte a nakrájejte na plátky.
- Na pánvi osmažte cibuli a česnek na oleji, přidejte houby a osmažte dozlatova.
- Přidejte nakrájené brambory a zalijte zeleninovým vývarem.
- Přiveďte k varu a vařte do měkka brambor.
- Polévku dochuťte solí, pepřem a majoránkou podle chuti.
- Podávejte teplou s křupavým chlebem nebo croutony.