6. 2. 2024
Autor: Petr Kolář
Krevety v thajském omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Krevety v thajském omáčce jsou lahodné a exotické jídlo, které vám přinese chuťovou explozi. Tento recept vám ukáže, jak si připravit tuto delikatesu jednoduše a rychle. Krevety jsou smažené v omáčce z kokosového mléka, červeného kari, zázvoru a dalších aromatických bylinek, které dodají jídlu typickou thajskou chuť. Vaše chuťové pohárky určitě ocení tuto vynikající kombinaci krevet s thajskou omáčkou.

Suroviny

  • 400 g krevet
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 červená paprika
  • 1 mrkev
  • 200 g sójových klíčků
  • 2 lžíce oleje
  • 2 lžíce thajského červeného kari pasty
  • 400 ml kokosového mléka
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce palmového cukru
  • čerstvá koriandrová nať (na ozdobu)

Postup

  1. Krevety oloupejte a odstraňte střeva.
  2. Cibuli, česnek, papriku a mrkev nakrájejte na tenké proužky.
  3. V hluboké pánvi nebo hrnci rozehřejte olej a osmahněte cibuli, česnek, papriku a mrkev.
  4. Přidejte sójové klíčky a kari pastu a orestujte krátce.
  5. Přidejte krevety a smažte je na vysoké teplotě asi 2 minuty, dokud nezežloutnou.
  6. Přidejte kokosové mléko, rybí omáčku a palmový cukr.
  7. Na mírném ohni vařte asi 5-7 minut, dokud se omáčka mírně nezhoustne.
  8. Podávejte posypané nasekanou koriandrovou natí.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *