8. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Naučte se připravit lahodnou a exotickou pochoutku – krevety v sečuánském koření. Tento recept vám přinese autentickou chuť Číny přímo do vaší kuchyně. Krevety jsou smažené s kořením sečuánského pepře, které jim dodává pikantní a kořeněnou chuť. Nechte se unést tímto lahodným zážitkem pro chuťové buňky a vyzkoušejte připravit tento jídlo ještě dnes.
Suroviny
- 500 g krevet (surové, očištěné)
- 2 lžíce sójové omáčky
- 2 lžíce hořčice
- 1 lžíce medu
- 2 lžičky sečuánského koření
- 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
- 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
- 1 mrkev (nakrájená na tenké plátky)
- 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
- 2 lžíce oleje
- sůl a pepř podle chuti
Postup
- Nejprve připravte marinádu tím, že smícháte sójovou omáčku, hořčici, med, sečuánské koření, sůl a pepř ve velké míse.
- Přidejte krevety do marinády a nechte je asi 20 minut marinovat.
- V hluboké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
- Přidejte česnek a restujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájenou cibuli, papriku a mrkev. Vařte asi 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
- Přidejte marinované krevety (společně s marinádou) do pánve a smažte je asi 5 minut, dokud nejsou plně uvařené a zbarvené na růžovo.
- Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo zeleninového vývaru, abyste dosáhli požadované konzistence.
- Suroviny dobře promíchejte a nechte vařit ještě asi 2-3 minuty.
- Nakonec ochutnejte a případně přidejte více soli a pepře podle své chuti.
- Servírujte krevety v sečuánském koření teplé s rýží nebo těstovinami.