8. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Krevety v sečuánském koření
zdroj: Recepty 24/7

Naučte se připravit lahodnou a exotickou pochoutku – krevety v sečuánském koření. Tento recept vám přinese autentickou chuť Číny přímo do vaší kuchyně. Krevety jsou smažené s kořením sečuánského pepře, které jim dodává pikantní a kořeněnou chuť. Nechte se unést tímto lahodným zážitkem pro chuťové buňky a vyzkoušejte připravit tento jídlo ještě dnes.

Suroviny

  • 500 g krevet (surové, očištěné)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce hořčice
  • 1 lžíce medu
  • 2 lžičky sečuánského koření
  • 2 stroužky česneku (nakrájené na plátky)
  • 1 červená paprika (nakrájená na proužky)
  • 1 mrkev (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 2 lžíce oleje
  • sůl a pepř podle chuti

Postup

  1. Nejprve připravte marinádu tím, že smícháte sójovou omáčku, hořčici, med, sečuánské koření, sůl a pepř ve velké míse.
  2. Přidejte krevety do marinády a nechte je asi 20 minut marinovat.
  3. V hluboké pánvi zahřejte olej na střední teplotu.
  4. Přidejte česnek a restujte ho asi 1 minutu, dokud nezačne vonět.
  5. Přidejte nakrájenou cibuli, papriku a mrkev. Vařte asi 3-4 minuty, dokud zelenina nezměkne.
  6. Přidejte marinované krevety (společně s marinádou) do pánve a smažte je asi 5 minut, dokud nejsou plně uvařené a zbarvené na růžovo.
  7. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody nebo zeleninového vývaru, abyste dosáhli požadované konzistence.
  8. Suroviny dobře promíchejte a nechte vařit ještě asi 2-3 minuty.
  9. Nakonec ochutnejte a případně přidejte více soli a pepře podle své chuti.
  10. Servírujte krevety v sečuánském koření teplé s rýží nebo těstovinami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *