29. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Toto rychlé a snadné recept na krevety v pálivé omáčce vás okouzlí svou výraznou chutí a pikantním zážitkem. Krevety jsou krásně dochucené výraznou omáčkou vyrobenou z pálivých papriček, česneku a dalších aromatických ingrediencí. Tento recept je ideální pro ty, kteří milují silnější a ostrou chuť. Připravte si tyto krevety a dejte svému jídelníčku nový rozměr plný vášnivé pikantnosti.
Suroviny
- 500 g krevet
- 2 lžíce oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžička mleté červené papriky
- 1 lžička kajenského pepře
- 1 lžička cukru
- 1 lžička soli
- 1 lžička pepře
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 2 lžíce sojové omáčky
- šťáva z 1 citrónu
- 1/2 hrnku vody
- čerstvá petrželka, na ozdobu
Postup
- Nejprve očistěte krevety a odstraňte jejich střeva.
- V hluboké pánvi zahřejte olej, přidejte cibuli a česnek a restujte je dozlatova.
- Přidejte do pánve mletou červenou papriku, kajenský pepř, cukr, sůl a pepř, a dusíme 1-2 minuty, než se koření uvolní jejich aroma.
- Přidejte rajčatový protlak, sojovou omáčku, citrónovou šťávu a vodu.
- Nechte omáčku povařit a pak snižte teplotu na střední a vařte dalších 5 minut.
- Přidejte krevety do omáčky a vařte přibližně 5 minut, dokud nejsou krevety růžové a prohřáté.
- Servírujte krevety s omáčkou posypané čerstvou petrželkou.