3. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Chcete si vychutnat lahodné krevety v kořeněné omáčce? Naše receptura vám ukáže, jak snadno připravit toto chutné jídlo doma. V omáčce si pochutnáte na aromatických kořeních, které perfektně podtrhnou chuť a vůni krevet. Sledujte náš krok za krokem průvodce a během chvíle si vychutnáte dokonale připravené krevety v kořeněné omáčce, které vás okouzlí svou delikátností. Připravte si tento jednoduchý, ale přesto lahodný recept ještě dnes!
Suroviny
- 500 g krevet
- 2 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 lžička mleté papriky
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 200 ml rajčatového protlaku
- 200 ml smetany ke šlehání
- čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo koriandr)
Postup
- Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky.
- Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte dozlatova.
- Přidejte krevety a smažte je na středním ohni asi 2-3 minuty, dokud nezezlátnou.
- Přidejte mletý kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
- Přilijte rajčatový protlak a smetanu. Vše důkladně promíchejte a nechte vařit asi 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
- Podle chuti můžete případně přidat ještě trochu soli nebo koření.
- Hotové krevety v kořeněné omáčce podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem. Ozdobte čerstvými bylinkami.