3. 1. 2024
Autor: Petr Kolář
Krevety v kořeněné omáčce
zdroj: Recepty 24/7

Chcete si vychutnat lahodné krevety v kořeněné omáčce? Naše receptura vám ukáže, jak snadno připravit toto chutné jídlo doma. V omáčce si pochutnáte na aromatických kořeních, které perfektně podtrhnou chuť a vůni krevet. Sledujte náš krok za krokem průvodce a během chvíle si vychutnáte dokonale připravené krevety v kořeněné omáčce, které vás okouzlí svou delikátností. Připravte si tento jednoduchý, ale přesto lahodný recept ještě dnes!

Suroviny

  • 500 g krevet
  • 2 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 200 ml rajčatového protlaku
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • čerstvé bylinky na ozdobu (např. petrželka nebo koriandr)

Postup

  1. Oloupejte a nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky.
  2. Ve velké pánvi zahřejte olivový olej a přidejte cibuli a česnek. Smažte dozlatova.
  3. Přidejte krevety a smažte je na středním ohni asi 2-3 minuty, dokud nezezlátnou.
  4. Přidejte mletý kmín, koriandr, papriku, sůl a pepř. Promíchejte, aby se koření rovnoměrně rozložilo.
  5. Přilijte rajčatový protlak a smetanu. Vše důkladně promíchejte a nechte vařit asi 5-7 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  6. Podle chuti můžete případně přidat ještě trochu soli nebo koření.
  7. Hotové krevety v kořeněné omáčce podávejte s rýží nebo čerstvým chlebem. Ozdobte čerstvými bylinkami.

Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz
Přidejte si Recepty 24/7 na hlavní stránku Seznam.cz

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *