18. 11. 2023
Autor: Petr Kolář
zdroj: Recepty 24/7
Pokud hledáte výtečný recept na krevety, které jsou podávány s kokosovým mlékem, jste na správném místě! Tento jednoduchý a chutný pokrm je plný exotických chutí a dokáže potěšit i ty nejnáročnější chuťové pohárky. Kokosové mléko dodá receptu jemnost a krémovou konzistenci, která se krásně snoubí s křupavými krevetami. Příprava je velmi snadná a rychlá, takže si tento pokrm určitě zamilujete. Dopřejte si tuto lahůdku plnou lahodných vůní a oslňujících chutí kdykoliv budete mít chuť na zdravý a chutný oběd nebo večeři.
Suroviny
- 500 g krevet
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 pomeranč
- 400 ml kokosového mléka
- 2 lžíce červené kari pasty
- 2 lžičky rybí omáčky
- sůl a pepř dle chuti
- olivový olej
- čerstvá koriandrová nať (na ozdobu)
Postup
- Krevety očistěte a zbavte je střeva.
- Papriku a cibuli nakrájejte na tenké proužky.
- Česnek oloupejte a jemně nakrájejte.
- Ze pomeranče vymačkejte šťávu.
- V hrnci si rozehřejte trochu olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, papriku a česnek, dokud nezezlátnou.
- Přidejte kari pastu a podlijte kokosovým mlékem.
- Přidejte rybí omáčku a pomerančovou šťávu a promíchejte.
- Nechejte omáčku provařit asi 10 minut, dokud se zahustí.
- Přidejte krevety a vařte je asi 5 minut, dokud nezezelsthnou.
- Přisolte a opepřete podle chuti.
- Podávejte s rýží nebo thajskými nudlemi.
- Posypte nasekanou koriandrovou natí a podávejte teplé.